Gradovi

Spektaklom „Vivaldianno“ Arene Beograd obeležila 10 godina

 

 

Slide

Spektaklom „Vivaldianno“ Kombank arena obeležila 10 godina rada

 

 

Slide

Milutinović: Meni je postavljena jedna rečenica kao zadatak „oživi Arenu“

 

 

Slide

Mladenović: Arena je slika našeg glavnog grada, naše države

 

 

Prigodnom svečanošću i koncertnim spektaklom „Vivaldianno“ Kombank arena je obeležila 10 godina aktivnog rada. Prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

BEOGRAD – Koncertnim spektaklom „Vivaldianno“ Kombank arena obeležila je večeras 10 godina zvaničnog rada.

Prethodno je u Pres centru organizovana prigodna proslava za prijatelje i saradnike Arene, a prisutnima su se obratili zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i direktor Kombank arene Đorđe Milutinović.

Mladenović je naglasio da je Arena postala simbol Beograda i dokazala da srpska prestonica bez nje ne može da funkcioniše i živi.

Nije lako organizovati ministarsku konferenciju OEBS-a, odmah zatim Evropsko prvenstvo u vataerpolu, imati dva bazena u dvorani i raditi Evropsko prvenstvo u futsalu. Samo ove tri manifestacije govore da Arena može da organizuje različite manifestacije važne za našu državu“, rekao je on.

Mladenović je istakao da Arena šalje sliku našeg glavnog grada i naše države.

„Moramo da radimo da ona izgleda još bolje, da unapredimo sadržaje koje ona ima. Pre par nedelja započeli smo završetak radova na Maloj hali, nadam se da će veliku salu krasiti sjajna medijska kocka koju dugo čekamo i da ćemo sa mnogim drugim stvarima obogatiti Arenu“, rekao je Mladenović dodavši da se priprema Evropsko prvenstvo u atltetici koje će još jednom pokazati šta Arena može i šta nudi Beograd.

Direktor Arene Đorđe Milutinović osvrnuo se na najvažnije događaje koji su se desili u Areni – osvajanje Dejvis kupa 2010. godine i Evropsko prvenstvo u vateropolu u kome je Srbija pobedila, a sa posebnom emocijom je podsetio na finale Svetskog prvenstva u rukometu za žene kome je prisustvovalo više od 20.000 ljudi među kojima između sedam i osam hiljada porodica sa decom.

Što se tiče muzičkih programa, Mliutinović je kao najveću produkciju pomenuo Evrosomg 2007. godine, zatim Rodžera Votersa čija oprema je dopremljena u 27 šlepera.

U Areni su nastupala najveća i najpopularnija imena sveta muzike od Plesida Dominga i Hosea Karerasa do Šade i Bijonse.

Posebno su ponosni na programe za celu porodicu, poput 27 predstava produkcije „Holiday on ice“, „Šetnje sa dinosaurusima“.

„Imali smo i šou sa konjima, sa motorima, klizanje, sve što se dešava u svetu, mi smo doveli u našu Arenu“, rekao je Milutinović i kao najvažnije događaje u budućnosti najavio Prvenstvo Evrope u rvanju ove godine, Evropsko prvenstvo u atletici naredne i Final four 2018.

Pravi način da Arena obeleži prvih 10 godina uspešnog rada bio je trenutno najatraktivniji spektakl predviđen za velike prostore – „Vivaldianno“ koji je publici predstavio spoj savremenih vizuelnih efekata sa klasičnim Vivaldijevim kompozicijama u aranžmanima obogaćenim zvukom električnih instrumenata.

Gudački orkestar i rok bend zajedno sa baletskim igračima uz naraciju za koju su bili zaduženi domaći glumci, proveli su publiku kroz život slavnog kompozitora, a sve to uz trodimenzionalne projekcije i raskošnu rasvetu.

Prvo izvođenje „Vivaldianna“ bilo je u Češkoj, a Beograd se našao među prvima na njihovoj turneji.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh