Gradovi

SPN: Beograd štetne efekte sporazuma predstavlja kao uspeh

BEOGRAD – Srpska narodna partija kritikovala je danas angažovanje pripadnika Civilne zaštite na severu Kosova i Metohije u privremenim institucijama samouprave u Prištini, ocenjujući da Beograd „štetne efekte“ Briselskog sporazuma predstavlja kao uspeh.

Kancelarija za KiM saopštila je ranije da je u ponedeljak u Kosovskoj Mitrovici preostalih 378 pripadnika Civilne zaštite potpisalo radne ugovore za angažovanje na severu KiM u privremenim institucijama samouprave u Prištini, pozdravljajući završetak procesa integracije pripadnika Civilne zaštite.

„Za nas je neprihvatljivo da vlast primenjuje Briselski sporazum, čiji je jedini cilj gašenje srpskih institucija na KiM i apsolutno neprihvatljivo da se njegovi štetni efekti predstavljaju kao uspeh naše države“, naveo je generalni sekretar SNP Jovan Palalić u pisanoj izjavi.

On je dodao da SNP osuđuje reakciju direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Đurića, kojom je pozdravio gašenje Civilne zaštite.

Palalić je upitao Đurića iz kojih izvora će pripadnici Civilne zaštite ubuduće primati plate, „iz budžeta Srbije ili lažne države Kosovo“, kao i kako se tačno zove institucija, i po kojim zakonima radi, kojoj su pripojeni pripadnici Civilne zaštite na KiM.

„Da li se ta institucija nalazi u okviru bezbednosnog sistema Srbije ili u okviru bezbednosnog sistema lažne države Kosovo?“, upitao je Palalić.

Palalić je istakao da je važno da građani uvek budu tačno informisani o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima, a posebno na koji način funkcionišu spske institucije na Kosovu i Metohiji i kako se i da li se poštuju prava Srba na KiM.

Foto SNP logo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh