Gradovi

Sporazum o saradnji PS i Organizacije osoba sa invaliditetom

BEOGRAD – Pokret socijalista i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom potpisali su danas protokol o saradnji, kojim je predviđen zajednički rad na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom.

Izvršna direktorka NOOIS-a Ivanka Jovanović rekla je da se ta organizacija ne bavi politikom u stranačkom smislu niti poziva članstvo da glasa za određenu stranku, već da ih interesuje unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, rešavanje problema u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, kao i zapošljavanja.

„Jedina politika kojom se NOOIS bavi je ovaj vid saradnje sa onima koji će donositi i imati vodeću ulogu u donošenju odluka“, rekla je Jovanović.

Ona je navela da će sporazum biti dobra osnova za dalju saradnju i naglasila da je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji je i predsednik PS, do sad puno uradio na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom.

Potpredsednica Pokreta socijalista Mirjana Mavrić rekla je da je Vulin u protekle dve godine uradio mnogo na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, ali da na tome rade i sama stranka, kao i lokalna vlast u Beogradu.

„Verujem da je ovaj sporazum još jedan u nizu kojim ćemo pokazati koliko zastupamo interese svih građana, a posebno osoba sa invaliditetom“, rekla je Mavrić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh