Novosti online

Спречен шверц 300 килограма злата из Либије

Три стотине килограма злата, 1,7 милиона евра, пола милиона америчких долара и непрецизирана количина других валута – то је баснословни терет који су петорица још неидентификованих кријумчара покушала да изнесу из Либије протеклог викенда, јављају регионални медији.

„Петорица софистицираних кријумчара”, како шверцере описује либијска штампа, успели су да са баснословним теретом прођу безбедоносне контроле на међународном аеродрому „Митига” код Триполија и укрцају се на лет за Дубаи преко Истанбула.

Убрзо по полетању, авион „Либијан вингса” добио је налог да се сместа врати на аеродром „Митига”, који иначе контролише происламска милиција из Мисрате, одана међународно непризнатом режиму у Триполију.

За сада није разјашњено како је пет особа прошло са 300 килограма злата кроз безбедносне контроле на једином функционалном међународном аеродрому на западу Либије.

У првим наводима истраге саопштено је да је авион „Либијан вингса” враћен након пријаве посаде да су у ваздухоплову приметили „вреће са златом”. Чији су злато и девизе скинути са лета Триполи–Истанбул, неколико минута по полетању, у регионалним медијима о томе нема ни спекулација.

ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh