Gradovi

Sprečen šverc garderobe

BEOGRAD – Carinici su u protekla dva dana na graničnim prelazima Gradina i Carinskoj ispostavi Senta, sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine tekstilne garderobe u Srbiju, saopštila je Uprava carina.

Kako se navodi, 10. ferbuara na Carinskoj ispostavi Senta, detaljnim pregledom tovara namnjenog uvozniku iz Beograda, sprečili pokušaj krijumčarenja čak 1796 raznih tekstilnih artikala u Republiku Srbiju.

U pitanju je akcija koju su izveli carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji su prilikom kontrole deklaracije robe i kamiona, osim prijavljenih 122 vreća polovne garderobe i tekstila, otkrili i pomenutu količinu nove garderobe.

Među otkrivenih 1796 artikala, bilo je najrazličitije ženske i muške garderobe počevši od pantalona, kaiševa, donjeg veša, majica, ponajviše je bilo kačketa, šešira, kapa, torba i rančeva, kao i nešto posteljine, čaršava i stolnjaka.

Dan kasnije, 11. februara, na graničnom prelazu Gradina, carinici su sprečili jednog našeg državljanina da prokrijumčari manju količinu ženske garderobe u Srbiju.

Ovaj 28-godišnjak koji je putovao automobilom „reno 19“ , carinicima je prijavio kao i njegov saputnik, da ima nešto tekstilne garderobe, za koju su ih carinici zamolili da pokažu i iznesu iz vozila.

Pregled automobila su nastavili i nakon toga, pa su tom prilikom otkrili šest ženskih haljina, tri kompleta, pet pari čizmica i dva para patika u rezervoaru za gorivo koji je bio prazan, jer je u automobil bio ugrađen plinski uređaj.

U oba slučaja otkrivena garderoba je privremeno zadržana.

Foto Uprava carina

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh