Gradovi

Sprečeno krijumčarenje garderobe, lekova, cigareta…

BEOGRAD – Carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 500 trenerki, oko 500 pari čarapa, preko 700 komada lekova za životinje, 6.000 cigareta, oko 1.000 tečnih pudera i preko 100 pakovanja bombona.

U pitanju su dve odvojene akcije carinika iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji su izveli tzv. “ dubinske kontrole“ na magistralnom putu Raška -Kraljevo i tom prilikom zaustavili dva vozila brze pošte kod mesta Bogutovac, kako bi ih detaljno pregledali.

Prvo vozilo marke „Mercedes Benz Actros“ pojavilo se na pomenutom putu 8. marta oko 19.30 časova.

Carinici su ga zaustavili, detaljno pregledali i tom prilikom su pronašli uglavnom sportsku garderobu i to : 11 trenerki, 480 pari čarapa, 11 pari patika, 25 trenerki, 12 folija za ekrane mobilnih telefona, 12 pudera, 48 pakovanja bombona, 30 setova šminke i drugo, navodi se u saopštenju Uprave carine.

Samo nekih 15 minuta kasnije pojavilo se i drugo vozilo brze pošte „Scania“ u kojem se takođe nalazilo pregršt robe bez dokumentacije o plaćenim uvoznim dažbinama.

Za razliku od prvog vozila u ovom su otkrili 1.080 tečnih pudera, 720 lekova za životinje, 60 pakovanja bombona i 30 pakovanja cigareta marke „Grand“, a u svakom pakovanju se nalazilo po 200 komada cigareta.

Dva dana kasnije, 10. marta 2016. godine u ranim jutarnjim časovima, carinici su izvelu još jednu akciju dubinske kontrole, ali na auto-putu Beograd-Niš.

Takođe se radilo o vozilu kururske službe, šabačkih registarskih oznaka koje su zaustavilu kod naplatne rampe „Nais“, a u kome su prilikom detaljne kontrole otkrili 60 pari muških pantalona, 10 kompleta ženskih trenerki, 40 čokoladica „Twix“ i „Snickers“ i tri televizora marki „ LG“.

Ove akcije „ dubinskih kontrola“ carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja često organizuju u saradnji sa MUP, van graničnih prelaza, a do sada se pokazalo da daju izvrsne rezultate u otkrivanju robe koja je prokrijumčarena u Republiku Srbiju, navedeno je u saopštenju.

Foto/ Tanjug video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh