Gradovi

Sprečeno krijumčarenje nafte i deviza

BEOGRAD – Carinici su 5. maja na graničnim prelazima Uvac i Horgoš sprečili pokušaje krijumčarenja nafte i deviza.

Na prelazu Uvac koji se nalazi na granici sa BiH, 5. maja u popodnevnim časovima otkriven je pokušaj krijumčarenja 220 litara nafte.

Naftu su otkrili carinski službenici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja u saradnji sa graničnom policijom kada su na ulazu u zemlju pregledali autobus novopazarskih registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Sarajevo – Novi Pazar.

Vozač autobusa, 38-godišnji srpski državljanin iz Novog Pazara, je carinicima rekao da nema ništa da prijavi, ali je zahvaljujući detaljnoj kontroli neprijavljena nafta otkrivena u prostoru za prtljag, kao i u specijalno napravljenom rezervoaru koji nije bio priključen na pogon vozila.

Nekoliko sati ranije, na ulazu u zemlju, na graničnom prelazu Horgoš, otkriveno je 11.000 neprijavljenih evra.

Neprijavljeni novac otkriven je kod turskih državljana koji su na prelaz došli automobilom „DaimlerĆrysler“ nemačkih registarskih oznaka, a koji su putovali iz Nemačke u Tursku.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da nose samo lični prtljag, ali je ubrzo ličnim pretresom suvozača ustanovljeno da u unutrašnjem džepu sakoa nosi koverat sa 21.000 evra.

Putniku je odmah vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak od 11.000 evra privremeno zadržan do okončanja postupka, navodi se u saopštenju Uprave carina.

 

Preview

NAFTA

Slide

NAFTA

Slide

NAFTA

 

NAFTA

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh