Gradovi

Sprečeno krijumčarenje tovara čokolade i metraže

BEOGRAD – Carinici su u proteklih nekoliko dana sprečili pokušaje krijumčarenja preko 200 kilograma čokolade, 40 kilograma čokoladnih jaja i preko 1.500 kilograma posteljine i zavesa za koje postoji osnovana sumnja da povređuju pravo intelektulne svojine.

Tona i po neprijavljene metraže otkrivena je na graničnom prelazu Gradina 7. februara 2016. godine u tovaru robe pristigle iz Turske za firmu iz Raške, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Među prijavljenom robom carinici su tada zatekli i 1.555 kilograma posteljine i zavesa sa poznatim likovima iz crtanih filmova „Hello Kitty“, „Cars“, „Tom and Jerry“, „Winnie the Pooh“ i dr.

Dva dana ranije, 5. februara 2016., kontrolom magistralnog puta Raška-Kraljevo, carinici su otkrili preko 200 kilograma čokolade bez dokumentacije o plaćenim uvoznim dažbinama.

Čokolada je otkrivena tokom tzv. „dubinske kontrole“ koju su sproveli carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja u saradnji sa saobraćajnom policijom.

U ranim jutarnjim časovima, u mestu Bogutovac zaustavljeno je vozilo kurirske službe koje je dolazilo iz pravca Kraljeva čiji je tovar detaljno pregledan.

Tom prilikom otkriveno je da se u kamionu nalazi velika količina neprijavljene robe i to preko 200 kilograma čokolade, preko 2.000 kinder jaja, 15 kilograma šlaga i preko 8 kilograma kapućina „La Fiesta“, kao i 4 kutije proteina za bodibilding i dva televizora „Samsung Smart TV 138 cm“ i „LG Ultra HDTV“.

Foto Uprava carina

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh