Gradovi

SPS: Bezrezervna podrška predloženim izmenama Zakona o kulturi

Odbor za kulturu i informisanje

BEOGRAD – Poslanička grupa SPS bezrezervno će podržati predložene izmene Zakona o kulturi, saopštili su danas socijalisti u republičkom parlamentu, nakon što taj zakon nije prošao na sednici skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, gde ga nisu podržali.

Poslanik te stranke Neđo Jovanović rekao je da socijalisti imaju dosledan stav – da će predložene izmene Zakona o kulturi podržati u plenumu, imajući u vidu da ga je podnela Vlada Srbije, da je SPS deo vlade i da socijalisti podržavaju sve predloge vlade, pa i taj zakon.

Poslanik te stranke Nenad Milosavljević, koji je na sednici Odbora bio protiv izmena Zakona o kulturu, rekao je da nema dilemu da taj zakon mora biti podržan i da podržava stav svoje poslaničke grupe, kao i vladu, te da ne misli da zbog toga ministar kulture i inforisanja Ivan Tasovac treba da podnese ostavku.

Upitan da objasni zašto je bio protiv, Milosavljević je rekao da je bio ponet atmosferom na sednici tog odbora, na kojoj su i drugi članovi tog skupštinskog tela izražavali određene dileme i jer je čuo od predstavnika Ministarstva da se predviđaju neka druga rešenja koja mu nisu bila poznata.

On je naveo i da je glasao protiv rešenja o ukidanju nacionalnih penzija, što predviđaju izmene Zakona o kulturi.

FOTO Tanjug/ T. Valić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh