Politika

SPS neće sa opozicijom, a ni opozicija sa SPS-om

sps-logo socijalisti socijalitičkaFoto: SPS

Milićević je naglasio da su odnosi SPS sa SNS odlični i da će zajedno sigurno dobiti podršku građana za nastavak realizacije proklamovanih ciljeva.

„Odnosi sa SNS su odlični, veoma dobri. Veoma je važno da postoji potpuna saglasnost u realizacji onoga što su proklamovani ciljevi vlade. Ubeđen sam da ćemo dobiti podršku, da će nam građani ukazati poverenje da nastavimo sa njihovom realizacijom“, rekao je Milićević novinarima u parlamentu.

Milićević je dodao da se socijalisti ne plaše okupljanja opozicije, navodeći da formiranje novog DOS-a nije pokušaj da bi se stvorila ozbiljna alternativa vlasti, već da bi se politički preživelo.

„Verujemo da će građani na pravi način sagledati rezultate vladajuće koalicije i da će nam dati poverenje i podršku da nastavimo sa realizacijom takve politike“, rekao je Milićević.

On je dodao da su rezultati rada vlade prepoznati i vidljivi, da je SPS ponosna na sve što je učinjeno i da su ubeđeni da će građani dati poverenje da sa koalicionim partnerima nastave takav put.

„Danas se izbori u Srbiji dobijaju na osnovu poverenja i rezultata, a rezultati su na strani vladajuće koalicije“, zaključio je Milićević.

DS i NOVA: Sa SPS-om – nikako

Demokratska stranka i Nova stranka ne vide mogućnost za saradnju sa SPS-om, kako bi na taj način pobedili aktuelnu vlast, izjavili su danas poslanici te dve stranke.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov rekla je novinarima u parlamentu da demokrate ne razmišljaju ni o kakvim partnerstvima u tom pravcu, jer ne vide da oni koji učestvuju u aktuelnoj vladi, treba da učestvuju u nekoj budućoj.

„DS je veoma jasna šta vlada u kojoj bi ona bila ili koju bi vodila, treba da radi, a sve treba da bude potpuno drugačije od onoga što sada radi vlada u kojoj je SPS“, rekla je Jerkov.

U tom smislu, kako je dodala, ne treba uzimati za ozbiljno izjave poput jučerašnje premijerove, kada je rekao da bi se sve opozicione stranke ujedinile, čak i sa SPS-om, bez obzira na međusobne animozitete, samo kad bi imali jedan glas više od SNS.

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je da što se tiče te stranke, nema mesta saradnji sa socijalistima, osim, kako je dodao, u slučaju neke nepogode, poput vulkanske erupcije.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh