• Gradovi

  SPS predlaže vanredne izbore u Šapcu, Paraćinu i Čajetini

   

   

  Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u Skupštini Srbije, Djordje Milićević predložio je danas da se vanredni izbori održe u Šapcu, Paraćini i Čajetini gde su na vlasti stranke koje ne pripadaju vladajućoj većini na državnom nivou. Milićević je novinarima rekao da, ako postoje problemi u tim opštinama kako tvrde njihovi čelnici, i pritisak republičke vlasti, onda neka organizuju vanredne lokalne izbore, kako gradjani ne bi trpeli i kako bi mogli da se izjasne kome više veruju.

  Milićević je rekao da nema pritiska državne vlasti na te lokalne samouprave, da je na predlog premijerke Ane Brnabić održan sastanak s resornim ministrom Brankom Ružićem, ali da lokalni čelnici Nebojša Zelenović, Saša Paunović i Milan Stamatović ne žele dijalog.

  Milićević je ocenio da je žalba Čajetine, Paraćina i Šapca Savetu Evrope deo politčke borbe kako bi „sačuvali fotelje“, odnosno vlast.

  „Evo, neka se uz izbore u Lučanima održe i izbori u ove tri opštine“, kazao je Milićević.

  Savetu Evrope su čelnici Čajetine, Paraćina i Šapca uputili su žalbu zbog, kako su naveli, stalnog pritiska Srpske napredne stranke na te lokalne samouprave u kojoj su na vlasti stranke koje ne pripadaju vladajućoj većini na državnom nivou.

  Povodom najave lidera Pokreta slobodnih gradjana Saše Jankovića da će prikupljati potpise za smenjivane predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da Srbiji treba neki novi 5. oktobar, Milićević je rekao da se demokratija ne ostvaruje na ulici, nego na izborima gde gradjani Jankovića očigledno „uopšte ne prepoznaju“.

  On je kazao da je 5. oktobar 2000. godine kada je smenjen tadašnji predsednik SRJ i SPS Slobodan Milošević i tadašnji predsednik, za SPS „velika prevara“ i „simbol propuštenih šansi i iznevernih obećanja“.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com