Gradovi

SPS: Srbija da se ponosi antifašizmom, a ne da rehabilituje

BEOGRAD – Funkcioner Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević izjavio je danas da je Srbija antifasistička zemlja i da treba da se ponosi antifašizmom i slobodarskim duhom, a ne da rehabilituje kvislinge i saradnike okupatora.

Milićević je, povodom procesa rehabilitacije Milana Nedića, rekao da SPS, kao antifasistička stranka, nikada neće pristati na negiranje holokausta i zločina koji su vršeni, naročito ne prema onima koji su te zločine na teritoriji Srbije sprovodili.

„SPS ne komentariše sudske postupke, mi smo antifasistički opredeljeni i nas stav o dešavanjima tokom Drugog svetskog rata je jasan, to je pokazao i Ivica Dačić kada je kao premijer zatražio da se ukloni njegov portret iz vlade“, naveo je Milićević.

On je istakao da je Srbija antifasisticka zemlja, koja je za svoju slobodu i slobodu svog naroda, podnela ogromne ljudske žrtve, patnje i stradanja.

„Danas u Srbiji nema građanina čiji preci nisu živeli u tom strašnom periodu i mi zbog njih ali i budućih generacija, treba da se ponosimo antifašizmom i slobodarskim duhom, a ne da rehabilitujemo kvislinge i saradnike okupatora“, naveo je Milićević.

Milićević je istakao i da srpskom narodu nisu potrebne nove podele i novi sukobi, već jedinstvo kako bi od Srbije napravili modernu i razvijenu državu.

„Istoriju ostavimo istoričarima“, naveo je Milićević.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh