Regioni

SPUSTILI RAMPE: Makedonija zatvorila granicu sa Grčkom!

Neutralna zona između Makedonije i Grčke je zatvorena za prolaz na području graničnog prelaza Idomeni.Makedonski zvaničnici su potvrdili ovu informaciju uz objašnjenje da je blokada započela još juče, na zahtev Slovenije!

#BREAKING Macedonia closes border with Greece to migrants: police

— AFP news agency (@AFP) January 20, 2016

Ovo se može smatrati i nekom vrstom generalne probe za ono što se očekuje od 1. marta, kada Nemačka, Austrija i Slovenija planiraju da pojačaju granične kontrole kakobi smanjili broj novih izbeglica i migranata u državama članicama Evropske unije, pišu makedonske agencije.

Grupa od oko 350 izbeglica čeka u kampu u Đevđeliji, dok je druga grupa „zaglavljena“ na grčkoj teritoriji, otkako je privremeno zaustavljen protok izbeglica na makedonsko-grčkoj granici. Ovo su za Anadolu Agency (AA) potvrdili iz MUP-a Makedonije kao razlog navodeći restriktivniji ulazak u zemlju za šta smernice dobijaju od evropskih zemalja, prema kojima granicu mogu da prelaze samo izbeglice koje u svojim dokumentima za registraciju navode i zemlju u kojoj putuju.

Sve one izbjeglice koje ne budu naveli krajnju destinaciju njihovog putovanja pri registraciji u Grčkoj, biće privremeno zadržani u kampu u Đevđeliji. U poslednja 24 sata, MUP Makedonije je izdao ukupno 2.300 potvrda stranim državljanima. Prema državljanstvu, najbrojniji su Sirijci 1.441, Avganistanci 495 i Iračani 364.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh