• Društvo

  Sputnjik: Ist medija grup izbrisan iz spiska poreskih lica RF

  BEOGRAD – Preduzeće „Ist medija grup“, koje je jedan od vlasnika „Politike“, izbrisano je iz spiska poreskih lica Ruske Federacije, preneo je večeras Sputnjik.

  Prema dokumentu izdatom u Moskvi 19. avgusta, kako navodi Sputnjik, preduzeće sa ograničenom odgovornošću „Ist medija grup“ izbrisano je iz jedinstvenog državnog spiska poreskih lica Ruske Federacije, prema nalogu Federalne poreske službe iz Moskve 23. maja.

  „‘Ist medija grup’, koja je u srpskim medijima označavana kao vlasništvo biznismena Miroslava Bogićevića, registrovano je u Moskvi 12. januara 2012. godine, sa naznakom – izdavačka delatnost. Iste godine to preduzeće je, prema do sada poznatim informacijama, postalo kupac 50 odsto vlasništva dnevnika ‘Politika’ od nemacke medijske grupacije VAC kao ranijeg akcionara ‘Politike'“, naveo je Sputnjik.

  „Pravno lice koje u poslednjih 12 meseci, koji su prethodili trenutku donošenja odluke registrovanog organa, nije dostavilo knjigovodstvene dokumente predviđene zakonom Ruske Federacije o porezima i taksama i nije vršilo operacije na najmanje jednom bankovnom računu, smatra se da je praktično prestalo sa radom (neaktivno pravno lice)“, piše u dokumentu Federalne poreske službe iz Moskve koji je preneo Sputnjik.

  Takvo pravno lice, pojašnjeno je u istom dokumentu u koji je Sputnjik imao uvid, može da bude isključeno iz jedinstvenog državnog registra pravnih lica na način propisan tim Federalnim zakonom.

  Ruski pravnici rekli su za Sputnjik da „Ist medija grup“ ne može da nastavi rad ako naknadno pošalje izveštaje, a „pretpostavljaju da je firma ili prodata ili poklonjena pre nego što je ugašena“.

  „Ako je prodata, onda je to preko of šora, i na to vlasnik nije imao pravo – jer ima zabranu prodaje“, objasnili su ti pravnici, a u tom slučaju, navodi Sputnjik, „država može da oduzme ‘Politiku’ od kupca“.

  Međutim, kako se prenosi, „postoji i mogućnost stečaja preduzeća ‘Ist medija grup’, a to onda znaci da će poverioci biti namirivani i ‘Politikom'“.

  Foto Tanjug/ N.Jovanović, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com