Gradovi

Srbija će sarađivati sa Korejom u oblasti e-uprave

BEOGRAD – Srbija će sarađivati sa Korejom u oblasti elektronske uprave, dogovoreno je danas na sastanku potpredsednice vlade i ministarke državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički i ambasadora Republike Koreje Li Do-huna.

Ta saradnja će biti od velikog značaja za Srbiju, posebno imajući u vidu da je korejska eUprava prvorangirana u svetu od strane Ujedinjenih nacija tri puta zaredom, navedeno je u saopštenju.

Udovički je zahvalila ambasadoru na spremnosti Republike Koreje da razmenom iskustava, prenošenjem primera dobre prakse i pravno-tehničkom podrškom pomogne unapređenju razvoja eUprave u Srbiji.

Do-hun je istakao da je Koreja spremna da podršku Srbiji usmeri i na konkretne segmente eUprave, poput e-carine, e-poreza, e-budžeta.

Memorandum o saradnji dve zemlje biće potpisan ubrzo, dogovoreno je na sastanku, a saopštava Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Slične memorandume Koreja ima sa 37 zemalja u svetu, uključujući i Veliku Britaniju, Nemačke, Kine, Bugarske, Italije, Rumunije, Moldavije, Poljske.

Foto Tanjug/T. Valič, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh