Gradovi

Srbija će se uvek boriti protv fašizma i pružiće pravdu Jevrejima

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je, u poruci povodom Dana sećanja na žrtve holokausta, poručiom da će Srbija doneti zakonski okvir i da će, posle mnogo godina, pružiti pravdu jevrejskoj zajednici za strahote kroz koje su prošle jevrejske porodice koje su ostale bez svojih naslednika.

„Međunarodni Dan sećanja na žrtve holokausta zvanično obeležava cela Srbija, njene institucije, ali i njeni građani. U vremenu kada su ispisivane najmračnije stranice moderne ljudske istorije, i naš srpski narod upisan je u krug onih kojima je bilo namenjeno da nestanu sa lica zemlje“, naveo je premijer.

„Duboko se klanjamo žrtvama svih drugih naroda, posebno jevrejskog, koji je prošao kroz golgotu najtragičnijih razmera jedne velike nacije. Upravo zbog toga, Srbija danas obaveštava domaću i svetsku javnost da će doneti zakonski okvir i da će, posle mnogo godina, pružiti pravdu jevrejskoj zajednici za strahote kroz koje su prošle jevrejske porodice koje su ostale bez svojih naslednika“, rekao je Vučić.

„Srbija će se uvek i dosledno boriti protiv fašizma i fašističkih tendencija u nadi da Treblinka, Aušvic i Jasenovac nikada neće biti zaboravljeni, kao ni najstrašniji zločini koje su počinili nemački nacisti i hrvatske ustaše“, poručio je premijer povodom Dana sećanja na žrtve holokausta.

Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta, 27. januar, ustanovljen je 1. novembra 2005. godine rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Foto Tanjug, D. Stanković, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh