• Novosti online

  Србија и САД заједно против тероризма и илегалних миграција

  Потпредседник владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је у Вашингтону, у оквиру посете Сједињеним Америчким Државама, са државним секретаром за унутрашње послове САД Кевином Мекалиненом о унапређењу полицијске сарадње двеју земаља.

  Реч је о првом састанку једног српског министра полиције са америчким државним секретаром задуженим за унутрашње послове, истиче се у саопштењу МУП-а Србије.

  Након састанка Стефановић и Мекалинен потписали су Меморандум о разумевању између Владе Сједињених Америчких Држава и Владе Републике Србије о унапређењу сарадње у циљу спречавања путовања терориста и борбе против незаконитих миграција.

  Овај меморандум омогућиће бржу размену информација о мигрантима, али и онима који су повезани са потенцијалним тероризмом или криминалним активностима, што ће допринети већој безбедности две државе.

  Стефановић је истакао заинтересованост за унапређење полицијске сарадње, посебно у области ирегуларних миграција и тероризма.

  Двојица званичника разговарала су и о јачању капацитета српске граничне полиције, као и конкретним активностима које могу допринети унапређењу обучености полицијских службеника МУП-а Србије на чему ће се, како су се сагласили, радити у наредном периоду.

  Амерички државни секретар за унутрашње послове Кевин Мекалинен истакао је током састанка да је ово добар корак напред у сарадњи наших полиција, али и да постоји доста просторa за њено унапређење у наредном периоду.

  Стефановић је на крају разговора позвао Мекалинена да посети Србију.

  Министар Стефановић је током посете Министарству за националну безбедност САД разговарао и са представницима националног контролног центра, који је саставни део Агенције за заштиту граница и царине САД.

  Том приликом представници овог центра упознали су српског министра полиције са њиховим радом и модалитетима могуће сарадње, наводи се у саопштењу МУП-а Србије.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com