Gradovi

Srbija spremna za predstojeći talas kiša

„Na osnovu vremenske prognoze i upozorenja koju smo dobili, narednih 36 sati bićemo u povišenom stepenu pripravnosti na svim mestima na kojima postoji opasnost i trudićemo se da pojačanim prisustvom policije i drugih državnih organa građanima osiguramo bezbednost“, rekao je ministar Stefanović.

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas područje Niša, koje je Štab za vanredne situacije odredio kao jedno od kritičnih područja, naglasivši da je Ministarstvo odmah reagovalo i stavilo u pripravnost sve snage kako bi mogle da pruže pomoć u spasavanju i drugim aktivnostima u zavisnosti od situacije kada su u pitanju poplave.

„Na osnovu vremenske prognoze i upozorenja koju smo dobili, narednih 36 sati bićemo u povišenom stepenu pripravnosti na svim mestima na kojima postoji opasnost i trudićemo se da pojačanim prisustvom policije i drugih državnih organa građanima osiguramo bezbednost“, rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao da je od danas u Nišu još 50 pripadnika Žandarmerije koji su na zadatku na zaštiti od poplava, kao i pojačan broj pripadnika Sektora za vanredne situacije koji dežuraju već nekoliko dana na zaštiti, ne samo grada Niša, već i čitavog regiona.

„Oni sa ovog mesta mogu vrlo brzo da dođu da zaštite čitav region, zavisno gde bude potrebno“, istakao je ministar i naglasio da su, pored pripadnika Vatrogasno – spasilačke jedinice i Žandarmerije, na terenu angažovana i 53 pripadnika Vojske.

„Lokalna samouprava je u prethodnom periodu uradila svoj posao, očišćena su korita reka, sklonjen je otpad, granje i zato je prohodnost korita veća. Negde su korita produbljna, što ukazuje na njihovu svest i dobar rad u Nišu. Mora da se radi na tome i to je praktično preventiva koja je veoma značajna“, ocenio je Stefanović.

Ministar je najavio da će tokom dana razgovarati i sa načelnikom Policijske uprave u Nišu, kako bi se upoznao ne samo sa situacijom u vezi zaštite od poplava, već i sa bezbednosnom situacijom u Nišu, izrazivši zadovoljstvo činjenicom da je bezbednost građana dodatno poboljšana.

„Nama je bezbednost građana Niša jedan od najvažnijh prioriteta. Niš je važan grad, ne sme nikad biti zaboravljeno da je ovaj region veoma važan za Republiku Srbiju, a naravno Ministarstvo unutrašnjih poslova daće svoj doprinos da se građani osećaju sigurno“, poručio je ministar Stefanović.

Preview

NEBOJSA STEFANOVIC

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC

NEBOJSA STEFANOVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh