Politika

Srbija traži od Haga da pojasni za radikale

Vjerica RadetaFoto: screnshot/youtubeVjerica Radeta

To je izjavio predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić gostujući na N1 televiziji. On je dodao da se taj zahtev Tribunala ne ignoriše.

„Mi smo u razgovorima sa predstavnicima Trubunala isticali da Srbija ispunjava svoje međunarodne obaveze. Naravno, Srbija mora da štiti stabilnost, da štiti interese svojih građana. Želimo da se sve rešava u jednom postupku koji je u skladu i sa našom regulativom ali i sa međunarodnim standardima“ , kaže Ljajić.

Na pitanje šta to konkretno znači, Ljajić je odgovario da to znači da Srbija razmatra taj zahtev, da želi da ispuni obaveze ali ponavlja da je najvažnije očuvati ukupnu stabilnost u društvu.

Prema njegovom mišljenju, taj slučaj ne može da izazove nikakav problem za državu jer Srbija nije rekla da neće da izvrši zahtev suda u Hagu.

„Kad imate izbornu kampanju, ako izlazite sa ovim zahtevom….. Ovo se dešava prvi put… Mi moramo da vodimo računa o ukupnim interesima zemlje ne da posmatramo jednosmerno saradnju sa Hagom“ , navodi Ljajić.

Ljajić je naveo da kada kaže da će Srbija ispuniti obaveze, to ne znači da je rekao da će Srbija uhapsiti funkcionere radikala.

„Mi smo u korespodenciji sa predstavnicima Tribunala i tražimo dodatna pojašnjenja o slučaju“, , naglasio je.

Haški tribunal optužio je troje bivših i sadašnjih funkcionera Srpske radikalne stranke za nepoštovanje suda zbog toga što su navodno, u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, pretili, zastrašivali i nudili mito svedocima da bi uticali na njihovo svedočenje.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh