• Novosti online

  Србима припада место председавајућег Савета Министара

  БАЊАЛУКА Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је веома једноставно формирати Савет министара БИХ и да је преостало да се успостави одлука СДА.

  „Али, ако они хоће да држе БиХ као таоца у коме је председавајући Савета министара и председавајући Парламентарне скупштине, ок, само не знам како ће то објаснити за месец дана. Брисел очекује да то буде у првим наредним седмицама урађено”, рекао је Додик на конференцији за новинаре, преноси Н1 Сарајево.

  Према његовим речима, његов циљ је дејтонска Босна и Херцеговина.

  „Сматрам себе потпуним легалистом када кажем да се залажем за Устав. Није непознато да ја преиспитујем свој боравак у Председништву, и пре него што сам изабран”, навео је он, преноси Танјуг.

  Говорећи о ценама роминга у региону, он је казао да се чуо телефоном са хрватским чланом председништва БиХ Жељком Комшићем који је пристао да да сагласност да се потпише тај споразум.

  „Господин Џаферовић сматра да треба још да види, нешто није јасно око тога што говори о томе да БХ Телеком вероватно хоће да добије ново време и нове приходе. На тим питањима не желим да трошим снагу. То је суштински интерес свих грађана. Зашто би плаћали 80 посто већу цену? Зашто би то радили? То мене није требало ни питати“, рекао је Додик и додао да је 5. април кључан да се то питање регулише.

  „Председништво ће већ сутра послати своју одлуку да прихвата потписивање тог споразума“, рекао је Додик.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com