Novosti online

Србима у селу Црколез запаљена шума

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – У селу Црколез, у општини Исток на Косову и Метохији, синоћ је подметнут пожар на три локације, а породици Савић изгорело је преко 50 ари шуме, речено је Танјугу у косовском Министарству за повратак и заједнице. Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић изјавио је Танјугу да је веома забринут због учесталих инцидената у општини Исток, и да је након пожара у Синају пре неколико дана, када је Зувићима запаљено 1.000 бала сена, вечерас подмеднут пожар у селу Црколез.

„Мештани су са правом уплашени и посебно брине чињеница да још увек нисмо сазнали претходне пиромане, и питамо се да ли иста група има намеру да ове људе заплаши. Министарство на чијем сам челу ће помоћи мештанима Црколеза да након инцидента остану исто онако одлучни као и када су остали у још тежим тренуцима, када су били под свакодневнин притисцима и нападима”, рекао је он.

Јевтић је казао да Срби у овом селу овога пута неће бити сами у борби за опстанак на Косову и да ће им материјалну штету надокнадити и да се нада да ће и страх заједнички пребродити. Јевтић, који је најоштрије осудио инцидент, позвао је надлежне да стану у заштиту невећинских народа на Косову, пронађу и казне починиоце. Пожар је подметнут на три локације, а већа штета спречена је захваљујући интервенцији ватрогасаца. У селу Црколез у општини Исток живи око 60 српских породица.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh