Gradovi

Sremska Mitrovica – grad budućnosti

SREMSKA MITROVICA – Treću godinu zaredom, Sremska Mitrovica se nalazi među dobitnicima prestižnog priznanja engleskog časopisa „FDI“, najpoznatije svetske publikacije specijalizovane za promociju stranih direktnih investicija koja pruža najažurniji pregled globalnih investicionih aktivnosti i služi kao barometar atraktivnosti mnogim gradovima i regionima.

Sremska Mitrovica je uvrštena među top 10 mikro gradova budućnosti po ekonomskom potencijalu koji pruža. To što je grad svrstan baš u ovu kategoriju kao i sama nagrada, vetar je u leđa za naredni investicioni talas koji se očekuje.

Novi investitori sa proizvodnjom zasnovanom na savremenim tehnološkim rešenjima traže viši nivo obučenosti radnika i na gradu je da im tu radnu snagu obezbedi, objavljeno je na sajtu grada. Ulaganja u obrazovanje i veliki infrastrukturni projekti, kao što je podvožnjak, su sledeći korak u stvaranju bolje klime i privlačenju novih investitora.

Dokaz da je grad na dobrom putu je i ova nagrada, koja je potvrda dosadašnjeg rada i ulaganja u infrastrukturu, napredovanja administracije, odnosa prema investitorima kao i spremnosti ka novim ulaganjima.

Dodela nagrada je 15. marta u Kanu u okviru prestižnog Međunarodnog sajma nekretnina, na kome se razgovara i o grinfild investicijama, a na kojem učestvuju i predstavnici Sremske Mitrovice.

Foto Tanjug, J. Pap/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh