• Gradovi

  Srpska lista organizuje jednočasovni protest zbog ponavljanja izbora u Partešu

  Srpska lista organizovaće sutra, zajedno sa gradonačelnicima 10 opština sa srpskom većinom na Kosovu, jednočasovni prekid rada službi lokalnih samouprava zbog, kako tvrde, pokušaja da se manipuliše voljom glasača u opštini Parteš, gde će biti ponovljeni izbori.

  Kako je saopštila Srpska lista, rad će biti obustavljen u ponedeljak od 8.00 do 9.00 časova u znak protesta zbog pokušaja da se na čelo te opštine postave „poslušnici koji su ubedljivo poraženi“ na lokalnim izborima 22. oktobra.

  „Ovo je štrajk upozorenja kojim želimo da skrenemo pažnju svih institucija da moraju poštovati volju glasača iskazanu na izborima. Srpska lista neće dozvoliti prekrajanje volje gradjana Parteša“, navodi se u saopštenju.Srpska lista navodi da reč o nameri protivpravnog prekrajanja volje gradjana i da na to ukazuje saopštenje Centralne izborne komisija da su izbori u opštini Parteš sprovedeni u skladu sa zakonom i bez ikakvih neregularnosti.

  Izborni panel za žalbe i predstavke Kosova (IPŽP) odlučio je da se izbori za gradonačelnika Parteša ponove, prihvatajući tako žalbu kandidata za gradonačelnika Nenada Cvetkovića iz „Narodne Sloge“, potvrdjeno je pre dva dana.

  Odluku panela su potvrdili i u Centralnoj izbornoj komisiji, čiji je portparol Valjmir Eljezi za prištinske medije kazao da će CIK postupiti u skladu sa odlukom Izbornog panela.

  Srpska lista je tada ocenila da je poništavanje rezultata izbora u opštini Parteš politička odluka Prištine kojom se na najgrublji način zadire u izbornu volju gradjana srpske nacionalnosti.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com