Politika

Srpska porodica kivna zbog presude Albancu

egzekucija ranjavanje ranjen nož povređen povređeni tučaFoto: Guliver/Getty Images/Thinkstock


Nezadovoljni odlukom osnovnog suda, Stevići su ulozili zalbu prenosi RTK 2.

Miloš Stević (23) se oporavlja nakon povrede koja mu je pre šest meseci naneta nožem u predelu stomaka. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, ali oporavak nije bio lak.

„Imam bolove, javljaju se često, pogotovo na promene vremena su bolovi jači. Bio sam jednom na kontroli, posle toga nisam, lekari su mi rekli da je sve u redu i da idem u banju“ , kaze Miloš.

Pretrpljeni strah ne može ništa da nadoknadi, ističe majka povređenog Miloša.

„Veliki stres kad sam čula da mi je sin uboden.Kad smo stigli u Gračanicu, nismo mogli da ga vidimo, bio je u šok sobi,to je teško. Doktor nam je zatim rekao da su oni uradili šta je bilo do njih i da ne znaju šta će dalje da bude“, priča majka Snežana.

Milošev slučaj je na početku okarakterisan kao pokušaj ubistva, ali je odlukom sudije promenjen u „nanošenje teške telesne povrede“, , sto je Steviće razljutilo.

„Presuda pet meseci za pokusaj ubistva, to nema nigde na svetu, pogotovo sto je on priznao da je išao s namerom da ubije, maltene samo što nije rekao da ubije Srbina. To je i sudija čuo, svi su to čuli, a nakon toga je osuđen na pet meseci ili 1.250 evra novčane kazne. Da je bilo više uboda ,onda bi to bio pokušaj ubistva, jedan ubod se tretira kao teška telesna povreda“ , navodi Milošev otac Srđan.

Porodica Stevic ,kao oštećena strana u ovom postupku, prošle nedelje je ulozila žalbu Apelacionom sudu na presudu Osnovnog suda u Gnjilanu, sa ogrankom u Vitini. Milošev advokat je u telefonskoj izjavi za RTK2 naglasio da očekuju brzo razmatranje uložene žalbe.

„Moje mišljenje kao advokata u ovom slučaju je da je presuda osnovnog suda u Vitini, odnosno izrečena kazna za to delo blaga jer je etnički motivisana, s obzirom da je žrtva pripadnik srpske nacionalnosti“, smatra advokat Vasilije Arsić.

Stevići kažu da su preživeli teške dane, bez ičije pomoci. Napominju da su Miloša u bolnici posetili politički predstavnici, ali se nakon toga niko nije oglasavao.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh