Novosti online

Српске тенисерке очекују подршку са трибина

Краљево – После првих тренига у новој спорткој хали у Краљеву

женске тениске селекције Србије и Шпаније, које ће 6. и 7. фебруара играти мечева у оквиру првог кола светске групе Б ФЕД купа за ову годину, појавили су се пред новинарима, на првој конференцији за медије. Тенисерке и једног и другог тима, уз уважавање противника, најављују победу, односно освајање три бода и пласман у плеј оф за попуну светске А групе. Нашим тенисеркама јуче се придружила и Јелена Јанковић (19 на АТП листи) тако да је екипа комплетна, а чине је још: Бојана Јовановски (87. на свету) Ивана Јоровић (174.) Нина Стојановић (372.) Оне се овде припремају уз стручни надзор селекторке Татјане Јечменице Јевтић, која је јуче новинарима рекла да припреме теку по плану, да су све девојке ту, здрве су и да у тиму влада позитивна атмосфера.

– Још нисмо одлучили ко ће играти у дублу, ту одлуку ћемо донети наредних дана, а рачунамо на подршку краљевачке публике као у мечивима за Дејвис купа па се надамо победи – рекла је селекторка Јечменица.

Уз оцену да је прилично лоше кренула у новој сезони због промене рекета и тврдњу да је ту несигурност превазишла први рекет нашег тима Јелена Јанковић је истакла:

– Срећна сам што поново играм за репрезентацију, обожавам да играм за Србију и сигурно ћу дати максимум. Такође, задовољна сам што сам у тиму са нашим младим девојкама, које су будућност нашег тениса. Иако играмо са Шпанкињама које имају јак тим, са три играчице у врху светског тениса ја верујм да заједничким снагама и из подршку публике можемо да победимо – нагласила је Јанковић.

Шпанске тенисерке Габрине Магуруза (5. тенисерка на свету) Карла Суарез (8.) Лара Аруабарена (89.) и Лудрес Домингез (105.) под вођством селекторке Кончите Мартинез, такође, нављују победу и освајање тако важних бодова.

То је, уз нагласак да Србија има јак тим и да их очекује тежак меч,

истакла и најбоља шпанска тенисерка Габрине Магуруза, а селекторка

Мартинез додала:

– Репрезентација Србије има Јелену Јанковић, у светској конкуренцији веома успешну и искусну тенесерку. Ту су и младе играчице које могу бити и најопасније, јер могу да изненеде. Но, упркос томе и чињеници да не играмо код куће, нисмо могле да бирамо подлогу и нећемо имати подршку публике надамо се победи у овом мечу – рекла је Кончита Мартинез, селекторка репрезентације Шпаније.

Поред тренинга тенисерке обе репрезентације ће данас обићи град Краљево и посетити манастир Жичу, где ће их примити владика жички Јустин.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh