• Gradovi

  Srpski fizičari na naučnoj olimpijadi osvojili šest medalja

  BEOGRAD – Predstavnici Srbije su na 12. Međunarodnoj naučnoj olimpijadi, održanoj u Daegu u Južnoj Koreji, osvojili tri srebrne i tri bronzane medalje, saopštilo je danas Društvo fizičara Srbije.

  Takmičenje je održano od prvog do 11. decembra, a srebrne medalje osvojili su Aleksa Milojević iz beogradske Matematičke gimnazije, Aleksandar Stanojčić iz šabačke osnovne škole „Nikolaj Velimirović“ i Bogdana Đorđević, učenica gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša.

  Bronzane medalje osvojili su Dimitrije Pavlov, učenik osnovne škole „Anta Bogićević“ iz Loznice, Igor Pijevac iz novosadske gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ i Marija Đorđević iz šabačke osnovne škole „Nikolaj Velimirović“.

  Predsednik Društva fizičara Srbije Ivan Dojčinović je rekao da su naši olimpijci do sada osvojili ukupno 53 medalje i to: jednu zlatnu, 17 srebrnih i 35 bronzanih.

  „To je ogroman uspeh koji potvrđuje izuzetan talenat naše dece, ali i

  stalan rad profesora fizike sa učenicima, koji je omogućio da njihov talenat dođe do izražaja“, istakao je Dojčinović, navodi se u saopštenju.

  Kako je dodao, srpski olimpijski tim su ove godine predvodili profesori Fizičkog fakulteta u Beogradu Mićo Mitrović i Biljana Radiša.

  „Komisija za takmičenje je uložila velike napore u organizaciju svih nivoa takmičenja kao i na pripremi učenika za međunarodnu olimpijadu pa je napredak naše ekipe iz godine u godinu očigledan“, rekao je Dojčinović.

  Srpski fizičari su na takmičenju učestvovali u organizaciji Društva fizičara Srbije, uz finansijsku podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i kompanija KPMG i NIS-a.

  http://www.freeimages.com/photo/medal-2-1315620

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com