Gradovi

Srpski softver izvozi se više od malina, ima ga i FBI

BEOGRAD – Izvoz srpskog softvera premašio je izvoz maline, a srpski IT stručnjaci pravili su softver koji danas koristi američka bezbednosna služba FBI, izjavio je danas Dušan Stojanović, direktor Direkcije za eUpravu pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

“Sedam srpskih stručnjaka radilo je na izradi tog softvera za FBI, koji prepoznaje otiske prstiju”, rekao je Stojanović na prezentaciji studije Svetske banke pod nazivom „Svetski izveštaj o razvoju 2016: Digitalne dividende“ u Privrednoj komori Srbije.

On je rekao da i Vlada Srbije radi na uvođenju digitalizacije i elektronskih servisa, i u tom smislu je okrenuta i prema građanima i privredi. “Okrenuti smo i ka unutrašnjem uređenju države, što se vidi i kroz druge procese koji nisu samo vezani za elektronsku upravu”, rekao je on i dodao da je važno baviti se digitalizacijom poslovnih procesa.

“Već sada možemo da digitalizujemo svaki proces koji postoji i ima smisla” rekao je Stojanović.

Jovana Tripunović iz Beogradske otvorene škole rekla je danas da je Srbija napravila veliki pomak kada je reč o inovacijama, kao i da je važno da svi shvataju koliki je značaj interneta i njegovog korišćenja.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh