Kultura

Srpski umetnici izlažu u Parizu

izložbaFoto: Promo

Uz konsultacije sa francuskim i srpskim akademikom,Vladimirom Veličkovićem, probrani su autori određene vokacije i izraza, poput Mate Đorđevića, prošlogodišnjeg dobitnika prestižne nagrade za crtež Pjer David Vel, zatim Tijane Kojić, Nede Arizanović, Damjana Kovačevića, Ivana Šuletića,i drugih.

Povezane vesti

Jedinstvena po svom konceptu, izložba će biti priređena zahvaljujući inicijativi Borisa Marinkovića, savetnika na tržištu umetnina aukcijske kuće „Druo“ (Drouot), a naši najtalentovaniji mladi autori predstaviće se publici svetske prestonice kulture studiozno pripremljenom postavkom na dva galerijska nivoa.

Prema Marinkovićevim rečima, ideja je da radovi različitih senzibiliteta i pristupa čine izložbu koja će biti „okrenuta licem ka budućim danima i uspesima naših umetnika“.

Otvaranje izložbe u prostoruUmetničke galerije Evropa /Art Galleries Europepredviđenoje za 4. februar u 18 sati, izložba će biti aukcijskog karatkera i trajaće do 8. februara.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh