• Novosti online

  SRS: Momentalno prekinuti pljačku najsiromašnijih Novosadjana

  Srpska radikalna stranka (SRS) upozorila je danas da je u proteklih šest godina na prostoru Novog Sada pokrenuto više od 90.000 postupaka prinudne naplate i zatražila od javnog komunalnog preduzeća „Informatika“ da „bez odlaganja prekine sa pljačkom najsiromašnijih Novosadjana“ koji su „upali u čeljusti izvršiteljske i advokatske mafije“.

  „Samo na osnovu nepostojećih advokatskih usluga u poslednjih šest godina najsiromašniji Novosadjani su opljačkani za 4,5 miliona evra. Ovoj otimačini se momentalno mora stati na put. SRS poziva rukovodstvo ‘Informatike’ da se dozove pameti i prekine sa saučesništvom u beskrupuloznoj pljački gradjana Novog Sada“, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Odborničke grupe SRS u Skupštini Novog Sada Djuradj Jakšić.

  Jakšić je rekao da su Novosadjani najviše na svojoj koži osetili divljanje izvršiteljske mafije, koja upada u stanove, uteruje strah i pljačka gradjane Novog Sada visokim naknadama, izmišljenim, protivzakonitim troškovima i plenidbom imovine.

  „‘Informatika’ sve vreme protivustavno gradjanima obračunava zateznu kamatu, otima im novac za nepostojeće advokatske usluge i dodatnih 4.680 dinara kao ‘predujam za vodjenje postupka prinudne naplate’. Skandal bez presedana je što ‘Informatika’ još uvek duži nekoliko hiljada onih gradjana Novog Sada čiji je prinudni postupak vodio zloglasni novosadski izvršitelj Svetislav Ćurčić. Ćurčiću, omiljenom izvršitelju naprednjačke vlasti, gradjani su masovno isplaćivali dugove, ali on novac nije prosledjivao poveriocu. Gradjani koji su izmirili svoje obaveze, a nisu sačuvali uplatnice, ne mogu da dokažu da su dug isplatili“, rekao je Jakšić.

  On je podsetio da su radikali u septembru Skupštini Srbije predložili novi Zakon o izvršenju i obezbedjenju, koji predvidja ukidanje javnih izvršitelja i vraćanje izvršnog postupka u nadležnost suda.

  „Više od 100.000 gradjana Srbije je potpisalo peticiju za ukidanje javnih izvršitelja savremenih dahija. Medjutim, vlast i dalje ne stavlja ovaj predlog Zakona na dnevni red Skupštine Srbije. SRS apeluje na gradsku vlast i JKP ‘Informatika’ da odmah prekine sa dodatnim opterećenjem i pljačkom najsiromašnijih sugradjana. Gradjani moraju biti oslobodjeni plaćanja advokatskih usluga za pokretanje postupka prinudne naplate, jer im se ova usluga ne pruža“, rekao je Jakšić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com