BG

SRS pokreće akciju informisanja gradjana o pogubnosti evropskog puta

 

 

Srpska radikalna stranka saopštila je danas da je pokrenula veliku akciju sa ciljem informisanja gradjana o, kako ističu, pogubnosti evropskog puta na kojem se Srbija nalazi od 2000. godine.

Kako je saopšteno iz SRS, godinama se „ponavljaju mantre“ kako ‘Evropska unija nema alternativu’ i da je EU jedini mogući ekonomski partner bez kojeg Srbija ne bi mogla da opstane, dok je sa druge strane, Rusija previše daleko kako bi na bilo koji način pomogla.

„Sa tim u vezi, Srpska radikalna stranka je odlučila da putem specijalnog izdanja ‘Velike Srbije’ predoči gradjanima argumente u prilog tezi da ne samo da postoji alternativa Evropskoj uniji, već da je tešnja saradnja sa Ruskom Federacijom jedini logičan i ispravan put“, navodi se u saopštenju.

Iz SRS navode da ukoliko Srbija dodje u situaciju da se učlani u EU, preuzima obavezu usaglašavanja vodjenja medjunarodne politike, što bi za posledicu imalo uvodjenje sankcija Rusiji, dok bi sa ekonomskog aspekta bila u obavezi da se odrekne sporazuma o slobodnoj trgovini i bescarinskog izvoza robe koji ima sa Rusijom, pri čemu bi „bili u potpunosti ekonomski kolonizovani od najsnažnijih država EU“.

Radikali navode i da su sve države centralne i istočne Evrope pre ulaska u EU postale članice NATO-a, čime bi, kako ocenjuju, pristali na otimanje dela teritorije Srbije i zaboravili na NATO agresiju na SRJ 1999. godine.

Po oceni SRS, bolje je pristupanje Evroazijskom ekonomskom savezu koji čini tržište od gotovo 200 miliona gradjana i koji se, po njima, bazira na ravnopravnoj saradnji, a ne na uslovljavanju, i obezbediće Srbiji ekonomsku stabilnost i prosperitet, bolji životni standard građana, razvoj privrede i poljoprivrede.

U saopštenju SRS ocenjuje se da je političkom odlukom da Srbija bude vojno neutralna dovedena u poziciju da strani faktori rasparčavaju državu, dok bi vojni savez sa Rusijom „omogućio očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na teritoriji Kosova i Metohije, kao i jaku vojsku koja je na jasan način garant odvraćanja svakog potencijalnog neprijateljskog dejstva“.

Radikali podsećaju i da će sutra, 24. marta, na 20. godišnjicu početka NATO bombardovanja SRJ, pokazati protivljenje aktuelnoj politici državnog vrha koja se i dalje bazira na putu evrointegracija i da će se okupiti u Knez Mihailovoj ulici (kod Ruskog cara) u Beogradu u 12 časova, a posle obraćanja predsednika SRS krenuti u protestnu šetnju do predsedništva Srbije.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh