• Novosti online

  SRS protiv javno-privatnog partnerstva Grada Novog Sada sa litvanskom firmom

   

   

  Srpska radikalna stranka je glasala protiv predloženog javno-privatnog partnerstva Grada Novog Sada i JKP „Stan“ s litvanskom firmom „Busto Valda“ jer je taj ugovor apsolutno štetan, izjavio je danas predsednik odborničke grupe „Dr Vojislav Šešelj Srpska radikalna stranka“ u novosadskoj skupštini Djuradj Jakšić.

  On je na konferenciji za novinare u Skupštini Grada Novog Sada rekao da će taj ugovor proizvesti aferu veću od ATP „Vojvodine“.

  „Grad je morao uraditi temeljnu reorganizaciju JKP ‘Stan’, svesti zaposlene na optimalan broj, dovesti najboljeg i najsposobnijeg čoveka za direktora i krenuti ofanzivno u osvajanje tržišta i povratak poverenja gradjana u kvalitet usluga koje pruža to komunalno preduzeće“, rekao je Jakšić.Ugovor na koji je skupštinska većina dala saglasnost, prema njegovim rečima, ne štiti interes grada, nego interes privatnog partnera, koji će pokupiti ogroman profit, ubirajući zagarantovani prihod od poverenih komunalnih delatnosti održavanja javnog osvetljenja i dimničarskih usluga.

  Kao jedini zainteresovani partner na javni poziv se javila litvanska firma, iza koje, kako je rekao, stoji „dobro organizovana medjunarodna kriminalna grupa, koja je već operisala po regionu i ojadila više javnih preduzeća i privrednih subjekata za višemilionske iznose“.

  On je rekao da su Litvanci, koji preuzimaju JKP „Stan“, direktno odgovorni za jednu od najvećih afera u Republici Srpskoj, kada su „orobili Fabriku glinice Birač i rudnik boksita u Srebrenici za više stotina miliona evra“.

  Jakšić je dodao da su u poslednjih nekoliko godina dugovi JKP „Stan“ prepolovljeni, a da obaveze koje preuzima privatni partner iznose oko 500 miliona dinara, a Novi Sad mu garantuje minimalan prihod u visini dve milijarde dinara.

  On je rekao da nije poznat iznos otpremnine i dinamika njene isplate za radnike koji će biti proglašeni tehnološkim viškom.

  „Ko nam garantuje da poverene komunalne delatnosti neće poskupeti posle dolaska privatnog partnera“, rekao je Jakšić i dodao da je „bezbroj pitanja koja su otvorena i nisu precizno i do kraja definisana“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com