• Gradovi

  SRS: Umesto Američkog, hoćemo Ruski kutak u Novom Sadu

   

   

  Šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke u Novom Sadu Djuradj Jakšić zatražio je danas da Kulturni centar Novog Sada ukine Američki kutak u tom gradu i da formira Ruski kutak.

  „Sredstva iz budžeta Kulturnog centra Novog Sada namenjena za Američki kutak su uzalud bačena, jer od programa koje realizuje nikakve koristi nemaju gradjani Novog Sada.

  Za 14 godina postojanja Američkog kutka, Novosadjani su pokazali da su apsolutno nezainteresovani za njegov rad, kao i za promovisanje američkog sistema vrednosti i kulture.

  Gradjani Novog Sada su najbolje na svojim ledjima osetili američku kulturu u proleće 1999. godine, kada su zasuti bombama i kada su ostali bez sva tri mosta, rafinerije, zgrade televizije“, rekao je Jakšić na konferenciji za novinare.

  Dodao je da radikali traže da Kulturni centar ukine Američki kutak i umesto njega, u saradnji sa ambasadom „bratske“ Rusije, formira Ruski kutak u Novom Sadu.

  „Nema ništa prirodnije i logičnije nego da se kroz programe Kulturnog centra, Novosadjanima omogući da upoznaju prebogatu rusku kulturu i jezik bratskog naroda i vekovnog saveznika srpskom narodu“, kazao je Jakšić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com