• Novosti online

  SRS: Uvesti kontrolu nad radom budžetskog fonda za obnovu Sremskih Karlovaca

  Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je danas da podržava ideju da se formira budžetski fond za obnovu kulturno–istorijskog nasledja Sremskih Karlovaca, ali dodaje da se mora uvesti stroga kontrola nad radom tog fonda.

  Predsednik poslaničke grupe SRS u pokrajinskoj skupštini Djuradj Jakšić je naveo da su predložili da se formira posebno telo koje će sprovoditi programske aktivnosti i vršiti kontrolu kako se troši novac namenjen za obnovu kulturno–istorijskog nasledja Sremskih Karlovaca.

  „Imajući u vidu brojne malverzacije, kombinacije i mutne poslove u Sekretarijatu za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama u poslednje dve godine, predlog SRS-a je da svoje predstavnike u telu, koje će kontrolisati rad budžetskog fonda za Sremske Karlovce, imaju sve parlamentarne stranke u Skupštini AP Vojvodine“, kazao je Jakšić.

  On je dodao da niko od predstavnika pokrajinskih vlasti nije obrazložio program ovoga fonda u 2018. godini, niti kako će biti utrošeno opredeljenih 50 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta.

  „Rebalansom budžeta obezbedjeno je 50 miliona dinara za obnovu kulturno–istorijskog nasledja Sremskih Karlovaca, a nikome nije poznato šta je program ovoga fonda u drugoj polovini 2018. godine. Sa paušalnim i neodredjenim planom aktivnosti, bez jasno odredjenih prioriteta i bez pune kontrole, budžetski fond za Sremske Karlovce poslužiće pojedincima iz vrha pokrajinskog režima da dodatno napune sopstvene džepove“, ocenio je Jakšić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com