• Ekonomija

  SSP: Ograničiti subvencije države samo za investicije koje donose visoku tehnologiju

   

   

  Stranka slobode i pravde (SSP) navela je u saopštenju da je potrebno ograničiti subvencije države samo za domaće i strane investicije koje donose visoku tehnologiju i garantuju minimalnu platu od 350 evra.

  SSP je upitao predstavnike aktuelne vlasti da li fabrike rade samo kada se oni fotografišu na otvaranju, pošto je Srbija, kako je ta stranka ocenila, u junu imala pad preradjivačke industrije od 7,7 odsto.

  „Kako je moguće da posle 3,2 milijarde evra stranih direktnih investicija u prošloj godini, imamo pad izvoza u prošlom mesecu? Kakav je kvalitet radnih mesta koje subvencionišu svi gradjani Srbije, kada sa najvećim investicijama u regionu Srbija ima najniži rast BDP“, upitao je SSP.

  U saopštenju se navodi da dok vlast „obmanjuje gradjane lažima o zlatnom dobu“, novim fabrikama i radnim mestima, stotine hiljada najsposobnijih mladih ljudi, kako je ocenjeno, beži iz zemlje zbog loših uslova života.

  „Prestanite da dajete pare gradjana Srbije stranim investitorima za otvaranje fabrika sa jeftinom radnom snagom, koje očigledno ne doprinose ni rastu proizvodnje ni standarda gradjana“, poručili su iz SSP.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com