• BG

  Šta Beograđane i turiste očekuje za praznike?

  BEOGRAD – Beograđani, njihovi gosti i turisti uživaće u bogatom novogodišnjem programu, a oni koji se opredele da 1. januar dočekaju na otvorenom biće u prilici da se zabavaljaju uz muziku Bajage i Plavog orkestra.

  Pored bogatog muzičkog programa, posetioce prestonice očekuje više od 86 programa koje organizuje Grad Beograd u okviru manifestacije „Beogradska zima“, od 15.decembra do 15.januara.

  Ljubitelji Bijelog dugmeta i Ace Lukasa moći će da uživaju u njihovoj muzici 30. decembra na bini ispred Doma Narodne skupštine, a veče pre toga na Savskoj promenadi rezervisano je za Kikija Lesendrića, Pilote i Tropiko bend.

  Posle 37 godina će proraditi i klizalište na Tašmajdanu gde će biti organizovani i brojni dečji programi, kao i retro manifestacija na kojoj će svirati bendovi.

  Novogodišnjoj atmosferi doprinosi i Trg otvorenog srca, na Trgu Republike, a duž Knez Mihailove ulice postavljeno je 20 kućica u kojima turisti mogu da pazare autentične proizvode iz Srbije sa fokusom na tradicionalne rukotvorine.

  Mališani imaju poseban razlog da se raduju praznicima jer će na Trgu bajki ispred UK „Vuk Stefanović Karadžić“ moći da slušaju i gledaju predstave, a biće obeležena i Dečja nova godina na Beogradskom sajmu.

  Na toj lokaciji biće organizovano 39 programa, pozorišnih predstava, muzičko-scenskih nastupa, a instalacije Dvorca u kojima će glumci čitati priče malim Beograđanima biće postavljeni u Tašmajdanskom parku i na Sava promenadi.

  Trka deda mrazeva je 25. decembra i održava se tradicionalno kroz Ulicu kralja Milana.

  Ulica otvorenog srca osim u Svetogorskoj biće održana i u Čukarici, Rakovici, Surčinu, Savskom vencu, Mladenovcu i Obrenovcu, i na Promenadi otvorenog srca.

  Doček Nove godine prvi put će organizovati i opština Novi Beograd, kao i proslavu reprize 1. januara uz već tradicionalne manifestacije – podelu besplatnih paketića.

  Novobeograđani, ali i svi zaintresovani imaće priliku da na platou Bulevara Zorana Đinđića uz koncert dočekaju novu 2017. godinu uz Vladu Georgieva, a pre njega će 31. decembra nastupiti bendovi Master Blaster, Inspektor Blaža i Kljunovi, dok će za žurku posle ponoći biti zadužen Đ Niggor.

  Dan kasnije, za proslavu reprize na Novom Beogradu, nastupiće Grupa 3, bendovi S.A.R.S. i Beogradski sindikat, kao i Đ Vanja Bursać.

  Na Sava promenadi posetiocima će od 15. decembra biti na raspolaganju besplatno klizalište od 600 kvadratnih metara, dvorac i drugi sadržaji, a biće organizovana i „Nedelja Ujedinjenih Arapskih Emirata“.

  Učešće u programima tradicionalne manifestacije „Beogradska zima“ prihvatile su i druge ambasade, među njima i kineska, koja će Beograđanima predstaviti čari kineske Nove godine.

  Sve je to deo Novogodišnje bajke u Beogradu koja će se odvijati i u Tašmajdanskom parku, od 10 do 22 sata, dok će distoketa na ledu biti otvorena do ponoći.

  Instalacije poput dvorca, bine s knjigama i druge biće postavljene na obe lokacije, a biće obeleženi posebno i Dan smeha, Dan porodice, Dan solidarnosti.

  Foto Tanjug/ R. Prelić, ilustracija

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com