• Analize I Kolumne

  ШТА ЈЕ ПРЕСУДИО НЕИСТОМИШЉЕНИЦИМА ЦЕНТРАЛНИ КОМИТЕТ НУНС-а и НДНВ-а?

  Централни комитет нерегистроване лобистичке групе под називом “медијска коалиција“ наставља сатанизацију сваког ко им стане на пут.

  Велики борци за гашење медија и сопствене пројекте из иностраних или домаћих извора деценију се већ грчевито боре да угасе све друге који им сметају, а тапију на истину им је дала изгледа лично Хилари Клинтон.

  Свако ко им се супротстави је човек режима (па макар и ако је протеран из новинарства у том истом режиму).

  Сејдиновић, Обрадовић, Саша Мирковић, Грухоњић, Скроза и њихови пајташи су  реформом из 2014. године и сетом медијских закона уништили медијску сцену у Србији, а медије на тацни, за мале паре, често и буџетске, поклонили режимским и опозиционим тајкунима.

  То је било убиство медија са предумишљајем.

  Тада им није била важна Медијска стратегија која је била на снази, а коју је Влада Србије усвојила 28.9. 2011. године и коју су потпуно бацили под ноге.

  Циљ им је био да протерају из новинарства све који им сметају и који другачије мисле од њих.

  И успели су у томе.

  Више од 1000 медијских радника је протерано из новинарства, а они и даље ведре и облаче.

  У последњој деценији имали су помоћника министра културе и информисања и челника НУНС-а Драгана Јањића, потом помоћника министра и државног секретара Министарства културе и информисања челника АНЕМ-а Сашу Мирковића и до недавно, државног секретара и челника УНС Нина Брајовића.

  Од 2014. до 2017. године година били су у више од 80% комисија на републичком,  покрајинском и локалном нивоу.

  Додељивали су новац сами себи на бројним конкурсима, чак и на онима Министарства културе и информисања.

  Уживали су и веровали да ће вечно моћи да глуме независне  новинаре и магарче све око себе.

  Председник Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) и један од челника медијске коалиције Недим Сејдиновић упоредио је Србију са терористичком Исламском државом!

  И то на трибини у Сомбору под називом: „Изазови: култура дијалога“.

  Власт у Србији, министар Тасовац и државни секретар Мирковић су у медијској реформи подржали Недимове идеје и предлоге удружења које је заступао.

  Недим и његови саборци делили су и добијали  огроман државни новац, поготово од Министарства културе и информисања.

  Kада су поредили Србију са Исламском државом, било је логично да Недим и његове колеге из НДНВ неће више седети ни у једној републичкој, покрајинској, градској или општинској комисији за суфинасирање медија.

  Али наравно да се то неће десити јер њима не смета  новац из буџета Србије, нису гадљиви ни на покрајински, градски или општински буџет …

  Сејдиновић и његови пријатељи из НДНВ, НУНС, АНЕМ, УНС и Локал пресс креирали су подзаконска акта у сарадњи са њиховим сарадником из медијске коалиције, тадашњим помоћником министра и државним секретаром Сашом Мирковићем да само они могу да буду у комисијима.

  Није сметало Недиму Сејдиновићу,  да иако га Србија подсећа на Исламску државу, ипак уђе у Радну групу Министарства културе и информисања за писање Медијске стратегије.

  И изгледа да му је једини циљ био да се Стратегија никада не донесе, већ задржи статус кво који искључиво одговара Недиму и његовим пајташима из медијске коалиције.

  Дугујеш Недиме јавности информацију, колико је НДНВ добило новца из буџета Републике Србије (коју поредиш са Исламском државом) и буџета Аутономне покрајине Војводине од 2014. године до данас.

  О иностраним донацијама Независном друштву новинара Војводине јавност је већ обавештена.

  Љ.П.

  1 Komentar

  1 Komentar

  1. Љубомир Костић

   12. јануара 2018. at 15:04

   Питање за аутора текста. О каквим се и коликим донацијама Независном друштву новинара Војводине ради?

   Љубомир Костић

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com