Zabava

Šta nam sve otkrivaju nove fotografije sa snimanja šeste sezone „Igre prestola“

HBO je objavio gomilunovih fotografija iz šeste sezone Igre prestola, i evo šta smo iz njih naučili: Kalisi je u nevolji, Tajron pije vino, Kraljeva luka je u haosu, i iako dolazi zima, niko na severu još nije izvalio da bi trebalo da nosi kapu.

Ove fotografije, zajedno sa tizerima koji su osvanuli pre nekoliko nedelja, skiciraju koji će konflikti i zapleti biti dominantni u prvim epizodama sezone. U mnogo slučajeva, Lanisteri, Starkovi i Targerijani su posejali seme sopstvenog uništenja.

Eto, recimo, Deneris. U novom tizeru, Dotraki glas koji do sada nismo imali prilike da čujemo režućim tonom izgovara: „ Ti si niko, ti si milioniti deo svog imena, Kraljice ničega“. Sada imamo i fotografiju koja se slaže sa ovim, kraljicu zmajeva koja vezanih ruku stoji ispred Dotrakija. Zmaja Drogona nigde na vidiku. Sve počelo kada je Denerisin brat nju prodao ovom narodu u zamenu za obećanu vojnu podršku. Dotraki, naravno, nije pomogao njenom bratu da zauzme Vesteros, već ga je nasuprot tome – ubio, što je skroz u redu s obzirom da je totalni kreten.

Emilija Klark kao Deneris Targerijen, fotografija HBO

Što se tiče Starkova, tizer otkriva dronjavu i raspalu zastavu sa vukom koja se vijori po munjevitom zimskom nebu. Sve prati glas Remzija Boltona: „ Zimovrel je moj. Dođi i uveri se“. Sevaju munje i gromovi. Na fotografiji je Sansa, sa crvenom kosom prošaranom snegom koja izvlači Tiona iz hladnog potoka.

Na ostalim su Boltoni ušuškani u Zimovrelu. Do svega ovoga je došlo jer je Rob Stark poverio Tionu da dovede pomoć sa Gvozdenih ostrva i beskrajno verovao Ruzu Boltonu. Ruz je ovo poverenje nagradio na Crvenom venčanju kada je zabio nož u Robovo srce uz oproštajne reči: „Pozdravljaju te Lanisteri“. Pljačkanje severa, Boltonova vladavina terora, i čak ponovno silovanje Sanse i mučenje, sve to proisteklo iz jednog čina poverenja.

Piter Dinklag kao Tajron Lanister, Natali Emanuel kao Misandi, i Džejkob Anderson kao Grej Vorm. Fotografija Helen Sloan – zahvaljujući ljubaznosti HBO

Bar je sav teret haosa Lanisterovih pao najteže na Sersei, iako mnogo više nevinih pojedinaca pati u istoj količini. Na mnogo načina, ovaj tizer je možda najinteresantniji, pre svega jer otkriva plan Vrhovnog Vrapca. Zlatni lav kuće Lanistera leti nad Zimovrelom dok sunce zalazi, a karakterističan glas Džonatana Prajsa izjavljuje: „Svako od nas je jadan i nemoćan, ali zajedno možemo da svrgnemo carstvo“‘. Ako poslušate pažljivo u pozadini ćete čuti i Septin glas koji ponavlja: „Sramota!“

Din – Čarls Čepman kao kralj Tomen Baraton, Nikolaj Koster- Voldo kao Džejmi Lanister i Nel Tajger Fri kao Mirsila Baraton. Fotografija Helen Sloan – zahvaljujući ljubaznosti HBO

Na fotografiji je Septa pre nego što je Mardžeri zarobljena, i Vrhovni Vrabac u svojim krpama, koji deluje vrlo zagonetno. Lanisteri su u žalosti i oplakuju smrt Sersei i Džejmijeve ćerke. U palati je sve na svom mestu ali se oseća miris revolucije u vazduhu.

Osim spomenutog, dobijamo i obrise drugih priča. Arja je slepi prosjak. Grejdžojevi su se vratili nazad u sedlo. Tajron, Varis, i Misandi moraju da se preračunaju za Mirin (nemamo pojma kakvo je stanje tamo). Bren ima vizije starca u crnom za koga nam je rečeno da je gavran sa tri oka. Drugi bitni igrači se vrte oko Vesterosa, pokušavajući da ugrabe parče mira i bezbednosti.

Izgleda da ćemo teško gledati bilo kakav mir u šestoj sezoni, ali to zapravno nije nikakavo iznenađenje. Ono što je novo je Vrhovni Vrabac koji priprema revoluciju, Dotraki su se vratili, a svačiji pilići ( ili zmajevi) žele natrag u svoja gnezda.

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh