• Zdravlje

  Šta se dešava kada pojedete pocrnele banane

  banana, banane, voćeFoto: YouTube

  Poptuno zrela banana proizvodi TNF (Tumor Necrosis Factor) – supstancu koja se bori protiv abnormalnih ćelija. Što više tamnim tačkica i mrlja banana ima na sebi, to je ona zrelija, a takve banane su korisnije za poboljšanje imunog sistema.

  Japanski naučnici su potvrdili da TNF nađen u banani pomaže u lečenju raka upravo zbog podizanja imuniteta, pa tako konzumiranje banana može sprečiti određene bolesti i tumore.

  Takođe je dokazano da se sadržaj voća menja kako ono postoja zrelije. Zato zrela banana postaje žuća i povećava joj se nivo antioksidanata. Kada je sazrela dovoljno da počnu da se joj pojavljuju tamne mrlje, ti delovi se pretvaraju u šećer i lakše se vare.

  Pored toga što banana proizvodi supstancu koja je korisna u borbi protiv raka – TNF i poboljšava imuni sistem, ona takođe povećava broj belih krvnih zrnca. Preporučuje se da se pojede jedna do dve banane dnevno kako bi vam imunitet bio „cakum-pakum“.

  Pocrnele banane su dokazano zdravije od onih sa zelenom korom ili žutom, ali bez tamnih mrlja. Kako bi sprečili gubitak vimanina, stavite potpuno sazrelu bananu u frižider ili pojedite svežu bananu sa tamnim mrljama odmah.

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici –MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com