• Gradovi

  Šta za 2016. prognozira Fajnenšel tajms?

  LONDON – Eksperti i komentatori londonskog „Fajnenšel tajmsa“ prognoziraju da bi 2016. godine Angela Merkel mogla da napusti funkciju nemačkog kancelara, Britanija na referendumu da glasa za ostanak u EU, dok bi Hilari Klinton mogla da postane prva žena predsednik SAD.

  Iako je Merkel 2015. godinu završila uz ovacije koje su joj upućene na konferenciji njene vladajuće Hrišćansko-demokratske unije, divljenje njenoj hrabrosti i moralnom liderstvu ustupiće mesto neizvesnosti i nezadovoljstvu, procenjuje britanski dnevnik.

  „Tačka pucanja“ bi, kako objašnjava, mogla biti pobuna lokalnih vlada, koje kažu da nisu kadre da izađu na kraj s velikim brojem izbeglica i migranata.

  Iako je kancelarka obećala da će smanjiti njihov priliv u predstojećoj godini, ispostaviće se da je to neostvarivo, zbog čega će, prognozira FT, u redovima CDU osporiti njen status kancelarke.

  Britanija će, procenjuje list, glasati ove godine za ostanak u EU, i to ne iz entuzijazma, već zato što će kod britanskih glasača prevladati, kažu, urođeni zdrav razum.

  Kad je reč o izborima u SAD, list predviđa da će oni biti praćeni naglim preokretima, te da će ostati upamćeni kao prilično neugodni, jer će Klintonovu njen republikanski protivnik Ted Kruz izvrgnuti ruglu zbog „karakternih nedostataka i slabosti pred neprijateljima Amerike“.

  Uprkos „neprijatno tesnim“ rezultatima anketa, Klintonova će pobediti u izbornoj trci i demokrate će se vratiti u Senat, ali će mandat otpočeti u krajnje polarizovanom Vašingtonu, te neće biti „medenog meseca“, tvrdi FT.

  U prognozama na samom početku 2016. list predviđa i da će Bašar al-Asad formalno ostati na vlasti u Siriji u narednih 12 meseci, iako je, zapravo, već sada sveden na status najvećeg ratnog vođe i, kako ocenjuje londonski dnevnik, nema istinski status vladara države.

  Pozivajući se na najnoviju rang-listu FIFA-e, predviđa i da će Belgija, kao „najbolji tim na svetu“, osvojiti ovogodišnje Evropsko prvenstvo u fudbalu, a prognozira.

  Među prognozama je i ta da će u 2016. među Evropljanima opasti prodaja automobila sa dizel motorima.

  „Fajnenšel tajms“ navodi da su se prognoze koje su stručnjaci tog lista izneli pre godinu dana većinom pokazale kao tačne.

  Hannibal Hanschke/Pool Photo via AP

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com