Gradovi

Štab za vanredne situacije u stanju pune pripravnosti

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali predsedavao je danas sednicom Gradskog štaba za vanredne situacije u Starom dvoru, koja je održana povodom najavljenih hidrometeoroloških prilika.

Na sednici je doneta naredba o preduzimanju preventivnih mera zaštite od elementarnih nepogoda – poplava na teritoriji grada Beograda, saopštio je Beoinfo.

Štab je zasedao u proširenom sastavu, a njemu su prisustvovali predstavnici opština, direktori javnih i javno-komunalnih preduzeća i službi i gradski sekretari.

„Shodno preporuci Štaba za vanredne situacije Republike Srbije, Gradski štab za vanredne situacije je doneo naredbu o stanju pune pripravnosti, što podrazumeva stalna dežurstva i preventivno delovanje. Dakle, pratimo stanje na terenu kako bismo mogli da reagujemo na vreme“, izjavio je Mali.

„Situacija je u ovom trenutku pod kontrolom, nema većih izlivanja reka, osim u tri naselja u Obrenovcu, ali tu su u pitanju poplavljene oranice i poljoprivredno zemljište, što znači da voda nije ušla u kuće“, rekao je Mali.

Gradonačelnik, koji je i komandant Štaba, izdao je naredbu koja podrazumeva da sva javno – komunalna preduzeća stave na raspolaganje svoju mehanizaciju JVP „Beogradvode“ kako bi se omogućilo kvalitetnije čišćenje vodotokova.

„Sva mehanizacija javnih preduzeća će se staviti u službu „Beogradvoda“ kako bismo mogli da čistimo sve nanose i smeće koje zatvara kanale i onemogućava da voda prođe kroznjihi ispod mostova, što može da dovede i do njihovog rušenja. Pokušavamo da sva raspoloživa sredstva koristimo kako bi se kanali i korita reka očistili i kako bi voda slobodnije prolazila“, istakao je Mali.

Prema rečima direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Jugoslava Nikolića, narednih dana u Beogradu se ne očekuje veći obim padavina, ali se očekuje porast vodostaja Save i Dunava.

Gradske opštine, javna komunalna preduzeća i drugi pravni subjekti čiji je osnivač grad Beograd, permanentno će pratiti operativnu situaciju i stanje vremenske prognaze od strane RHMZ, radi pravovremenog preduzimanja mera i aktivnosti.

Preview

GRADSKI STAB ZA VANREDNE SITUACIJE

GRADSKI STAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh