• Gradovi

  Stamatović: Apel Amfilohija na odbranu Kosova poslednji glas razuma

   

   

  Apel za odbranu Kosova i Metohije mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, nije nikakav politički pamflet niti mešanje crkve i vere u politiku već poslednji „glas razuma“ u oslobadjanju „okupiranog“ Kosova, ocenio je  predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije i predsednik opstine Cajetina Milan Stamatović.

  On je u pisanoj izjavi naveo da je Amfilohijev apel „alarmantni signal odgovornog duhovnika“ koji poziva na ujedinjenje crkve i srpskog naroda, u nameri da se oslobodi privremeno okupirana južna srpska pokrajina.

  Prema njegovoj oceni, u istom pravcu ide i jasna poruka vladike bačkog i portparola SPC Irineja Bulovića da državno rukovodstvo mora da se upravlja većinskim stavom srpskog naroda o Kosovu i Metohiji.

  Stamatović je dodao da je obaveza predsednika Srbije Aleksandra Vučića da brani državne i nacionalne interese bez obzira na pretnje i ucene koje mu dolaze od njegovih „prijatelja“ iz Amerike i Evropske unije (EU), na šta ga podseća i zakletva data na Jevandjelju.

  Stamatović je ponovio i da je unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, „lažiran“ i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ustvari vodi monolog sa samim sobom, isključivo s ciljem pribavljanja alibija za legalizaciju već donete odluke o odricanju 17 odsto teritorije, koju će saopštiti u martu.

  Dnevni list „Blic“ objavio je danas da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohija sastavio apel za odbranu Kosova na sastanku sa umirovljenim episkopom zahumsko-hercegovačkim Atanasijem jevtićem i episkopom pološko-kumanovskim Joakimom.

  Po navodima „Blica“, plan je da se apel uputi i ostalim vladikama a potom i javnosti.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com