• Gradovi

  Stamatović: Naprednjački režim potvrdio da priznaje nezavisnost Kosova

  Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je da je današnjim polaganjem zakletve srpskih sudija i tužilaca sa Kosova pred kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, „naprednjački uzurpatorski režim potvrdio da priznaje nezavisnost Kosova ali i da ne poštuje Ustav Srbije“.

  Stamatović je u saopštenju ocenio da je uključivanje srpskog sudskog osoblja u kosovsko pravosudje „završni korak ka zaokruživanju procesa izdaje Kosova i Metohije“.

  „Polaganje zakletve srpskih sudija i tužilaca pred ratnim zločincem Hašimom Tačijem, sve u skladu sa ustavom i zakonima Kosova, bez navoda i fusnote, uz odobrenje i beskrupulozno lobiranje izdajnika Aleksandra Vučića, nije ništa drugo nego apsolutni poraz naprednjačkog uzurpatorskog režima“, naveo je Stamatović.

  On je dodao da su lokalni izbori, održani 22. oktobra po zakonima Kosova i na kojima je kako je naveo „Vučićeva lista pobedila“, bili „priprema terena za realizaciju kompletnog projekta veleizdaje, uz aminovanje EU i NATO“.

  Pred predsednikom Kosova Hašimom Tačijem ranije danas su zakletvu položile sudije i tužioci iz manjinskih zajednica koji će raditi u sudovima na severu Kosova.

  Srpske sudije i tužioci u utorak, 17. oktobra, nisu došli na polaganje zakletve čime je trebalo da počne primena sporazuma Sporazuma o pravosudju koji je postignut u Briselu 10. februara 2015. godine.

  Prema Sporazumu iz februara 2015. godine, predvidjen je jedinstveni pravosudni sistem, odnosno jedan osnovni sud i jedno osnovno tužilaštvo za ceo region Mitrovice.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com