• Politika

  Стаматовић: Вучићу, шта је са ценом малине?

  Чајетина, 20.11.2017 – Колико је у Србији тешко, под диктатуром напредњачких распикућа, бавити се пољопривредом најгоре су на својој кожи осетили малинари које је уцењивала и држава и њен хладњачарски лоби, тврдећи да имају довољно прошлогодишњег рода и да је откупна цена условљена ценом малина на пољском тржишту, да би се на крају испоставило да је Брнабићева радна група само проћердала народне паре за фамозно путовање у Пољску.

  Mалинари нису добили обећану цену малине, што најбоље показују и недавни захтеви малинара из Западне Србије, упућени Министарству пољопривреде, да им се коначно саопшти колики су овогодишњи род и цена.

  Шта је урађено по питању Националног савета за малину и на који начин ће се надокнадити штета на засадима малине, настала због лоших временских услова и снега на подручју Ужица, Прибоја, Пријепоља, Нове Вароши, Ариља, Ивањице и Бајине Баште – пита Милан Стаматовић, председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС).

  Стаматовић истиче да ненародна власт из дана у дан уништава домаћу производњу и пољопривреду, о чему сведочи и експресна одлука Скуштине града Зрењанина, по директном налогу великог вође, да немачкој компанији „Тенис“, по повлашћеној цени, додели у закуп две и по хиљаде хектара државног земљишта на 30 година.

  То по мишљењу Стаматовића представља својеврсну велеиздају и предају српске земље странцима, чији циљ је да униште мала и средња газдинства, целокупну српску пољопривредну производњу, створе монопол и изнесу целокупан профит из Србије.

  Незамисливо је да се највећа житница наше државе распарчава и поклања иностраним компанијама по мизерној цени, а да се српски сељаци потпуно обесправљени питају има ли сврхе остати на селу, обрађивати земљу и производити храну – каже Стаматовић и упозорава да издајничка власт креира законе по вољи себи блиских тајкуна, мењајући услове коришћења државног земљишта и чињеницу да су пољопривредна газдинства закупљивала земљу путем јавне лицитације.

  Усвајањем новог Закона о пољопривредном земљишту  прешло се на тендере и право првенства за крупне капиталисте и тзв. инвеститоре којима је омогућено да закупе државно пољопривредно земљиште и на период од 30 година, што је још један тежак ударац за српску пољопривреду и све сељаке који су тако изгубили право на рад, могућност да проширују сопствену производњу и јачају своју позицију на тржишту – закључује Милан Стаматовић.

  Саопштење Здраве Србије

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com