• Gradovi

  Starijem vodniku Ivanu Ristiću iz Leskovca plaketa za Najplemenitiji podvig godine (VIDEO)

   

   

  Dnevni list „Večernje novosti“ dodelio je danas plakete za najplemenitiji podvig godine pojedinicima i organizacijama.

  U akciji „Najplemenitiji podvig godine“ organizovanoj po 55. put, žiri predvodjen akademikom Matijom Bećkovićem, priznanje za najplemenitijeg pojedinca u prethodnoj godini dodelio je starijem vodniku Ivanu Ristiću iz Leskovca.

  Taj starešina Prve brigade Vojske Srbije u Pančevu se 5. oktobra goloruk bacio na nasilnika i sprečio ubistvo. Naočigled mnogobrojnih posmatrača, Ivan je, rizikujući život, spasao život žene koju je muškarac pokušao da ubije nožem.

  Ristić, koji u Vojsci radi 20 godina, istakao je da to priznanje nije očekivao, ali da mu mnogo znači, najpre imajući u vidu ko je sve bio u konkurenciji za prestižno priznanje.

  On je dodao da mu je najveća nagrada što se žena koju je spasao oporavlja.

  Rekao je da bi, da ima priliku, sve uradi ponovo, učinio bi isto, samo kako je rekao, brže, kako bi povrede bile što manje, a da nema dilemu da li bi ponovo nekome priskočio u pomoć.

  Zlatnom plaketom za najplemenitiji kolektivni podvig nagradjene su monahinje manastira Svete Petke u Izvoru kod Paraćina, dok je specijalno priznanje žirija za najplemenitiji podvig uručeno autorki emisije „S Tamarom u akciji“ Tamari Grujić.

  Aleksandru Ćupu iz Novih Banovaca posthumno je dodeljena zlatna plaketa za najplemenitiji podvig, jer je spasavajući tudje živote dao svoj.

  Zlatnu plaketu za dečiji podvig žiri je dodelio golmanki ŽFK Crvena zvezda Jovani Leposavić koja je posle pobede karcinoma organizovala niz humanitarnih akcija za najmladje onkološke pacijente.

  Srebrne plakete dobili su i Farhad Nuri iz Avganistana, komunalni policajci Miloš Nikolić i Igor Milosavljević, Marijan Arsić iz Vučaka, „Vozači velikog srca“, Milun Djačić iz Mišićeva, Rodoljub Nićiforović iz Pariza, policajac Ivan Ember iz Temerina, vatrogasci iz Velsa, vatrogasac Miodrag Rajković iz Niša i Ljubomir Antonijević iz Kuršumlije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com