Gradovi

Stazić Oreškoviću: Nije vam ptreban pridev ustaške vlade

ZAGREB – Zastupnik SDP u Hrvatskom saboru Nenad Stazić upozorio je danas mandatara Tihomira Oreškovića, nakon predstavljanja programa i svog kabineta, da neće dobiti njegovu podršku jer su mu sporni neki predlozi za ministre – Zlatka Hasanbegovića i Mije Crnoje.

Govoreći o Hasanbegoviću koji je predložen za inistra kulture, Stazić je predložio mandataru da kaže da se sa takvim predlogom ne slaže i da tu kandidaturu povuče.

„Ne treba vašoj vladi pridev ustaške vlade. Ne činite to, povucite tu kandidaturu“, rekao je. Zaslužite to odmah na početku“, rekao je Stazić i dodao da je drugi problem Crnoja to što je tražio izradu registara o agresorima i nacionalnim izdajnicima.

„To je vrlo opasna pretnja. Ako ste to ostvari na osnovu Hasanbegovićeve politike, onda nam se crno piše“, poručio je Stazić, koji se potom pobunio što Orešković ne odgovara na replike, aludirajući pritom na mandatarov loš izgovor hrvatskog jezika, te upitao:

„Ja ne znam da li vi ne razumete pitanja koja vam postavljamo. Ako je to problem onda ćemo to ispraviti, to je tehničko pitanje“.

Foto FAH/ Dario Grzelj

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh