Gradovi

Stefanović čestitao Međunarodni dan žena

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović čestitao je Međunarodni dan žena – 8. mart pripadnicama MUP-a i policije, kao i svim ženama Srbije.

„Današnji dan podseća na borbu svih žena za ravnopravnost i jednaku šansu, ali žena mora biti poštovana i nediskriminisana tokom cele godine, a ne samo danas. Žene su snaga porodice i društva. Hrabre, obrazovane i posvećene“, istakao je Stefanović.

On je dodao i da Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže velike napore u borbi žena za ravnopravnost, posebno stavljajući akcenat na borbu protiv nasil?a u porodici, koja je jedna od prioriteta u radu policije.

„Potrebna nam je pomoć celokupnog društva kako bi rešili ovaj problem, a MUP je pokrenuo i kampanju koja ima za cil? da animira što veći broj ljudi da se uključi u zaštitu žena“, naglasio je ministar Stefanović, kako se navodi u saopštenju.

Stefanović je rekao i da je jedan od zadataka Ministarstva unutrašnjih poslova i ohrabrivanje žena da se više angažuju u sektorima bezbednosti i odbrane, a sve u skladu sa rezolucijom Ujedinjenih nacija 1325 „Žene, mir i bezbednost“.

Foto Tanjug/ O.Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh