Politika

Stefanović: Haški tribunal udara na Vučića i Vladu

Nebojša Stefanović policija MUPFoto: Beta, MUP Srbije

On je televiziji Pink rekao da Tribunal iz dana u dana pokušava da oteža poziciju Srbije, ali da nije reč ni o jednom pojedincu niti konkretnoj presudi.

Oni hoće da naprave jednu slabiju vladu, u kojoj Vučić neće moći da ima potpunu slobodu da donosi odluke, već će mu trebati jedan, dva ili tri partnera, koji će onda vratiti Srbiju u neku prošlost„, istakao je ministar, ocenivši da je to suština onoga što se sada dešava u Hagu.

„Hoće da nateraju Vučića da se ne bavi izbornom kampanjom“

„Oni pokušavaju ili da nateraju Vučića da se samo bavi time i ne razmišlja ni o čemu drugome u zemlji, da ne može da se bavi kampanjom. Postavljate ga u poziciju da ga jedni napadaju jer izručuje nekoga, a drugi jer ne ispunjava svoje obaveze prema Hagu“, kazao je Stefanović. Ministar je ocenio da neki krugovi u regionu i na međunarodnom polju ne mogu da „oproste Srbiji što nije uvela sankcije Ruskoj federaciji“.

Stefanović je rekao da određeni krugovi i u regionu i u svetu ne mogu da oproste Srbiji to što je u poslednje dve godine poboljšala svoj položaj na međunarodnoj sceni i što vodi suverenu politiku, što nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i što Srbija i Vučić nisu ničija marioneta.

Ministar je, komentarišući jučerašnje saopštenje Haškog tribunala da je Zdravko Tolimir umro prirodnom smrću, rekao da u to nije niko sumnjao, ali da je pitanje zašto je do toga došlo i podsetioda je Srbija pre četiri meseca tražila da on bude pušten na slobodu da se leči.

Stefanović je ocenio i da su standardi Haškog tribunala potpuno različiti.

Upravo zbog takvog ponašanja Haškog tribunala pokušavaju da na neki način destabilizuju Srbiju. Nema dileme, ne radi se ovde ni o jednom pojedincu, ni o Šešelju, već o pokušaju destabilizacije vlade„, istakao je on.

Kako je dodao, oni pokušavaju „da imaju Srbiju koja je slabija, koja neće imati tako dobru pregovaračku poziciju u dijalogu sa Prištinom i koja neće moći da vodi samostalnu politiku“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh