Gradovi

Stefanović i Roko o migrantskoj krizi

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa regionalnim koordinatorom za zapadni Balkan Regionalne kancelarije IOM u Sarajevu, Ðankarlom Rokom sa kojim je razgovarao o iznalaženju optimalnih rešenja za migrantsku krizu.

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa regionalnim koordinatorom za zapadni Balkan Regionalne kancelarije IOM u Sarajevu, Đankarlom Rokom sa kojim je razgovarao o iznalaženju optimalnih rešenja za migrantsku krizu.

Kako je saopštio biro MUP-a za saradnju s medijima, Stefanović i Roko su razgovarali i o zajedničkom izlasku u susret budućim izazovima na tom planu.

Roko, koji je u našu zemlju došao nakon poseta Grčkoj i Albaniji, informisao je ministra Stefanovića o aktuelnoj situaciji u vezi sa velikim prilivom migranata u Evropu.

Ministar je tom prilikom izrazio zahvalnost na pomoći i saradnji koju IOM pruža našem Ministarstvu, naglasivši da je podrška te organizacije od izuzetnog značaja za našu zemlju, kao i da Srbija želi da bude konstruktivan partner u rešenju koje je neophodno naći na nivou Evrope.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh