Gradovi

Stefanović: Ispitaćemo sve okolnosti incidenta u Beloj Crkvi

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da, osim pokušaja nasilnog ulaska određenog broja građana u zgradu skupštine opštine Bela Crkva, nije bilo ozbiljnijih incidenata zbog kojih bi policija intervenisala, ali je dodao da će tužilaštvo ispitati sve elemente tog dogadaja i da će odgovarati svi koji su prekršili zakon, bez obzira na stranačku pripadnost.

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za novinare pokazao snimak televizije Pančevo, na kojem se vidi kako se ljudi koji su nosili zastave i obeležja DS guraju u pokušaju da uđu u zgradu opštine Bela Crkva.

„U saradnji sa tužilaštvom ćemo prikupiti sve snimke. Želimo da dođemo do pune istine, jer su se u javnosti različite informacije pojavljivale“, rekao je Stefanović.

On je istakao da nije bačen suzavac, već biber sprej, kojim su poprskani građani ispred zgrade, kojih je, prema Stefanovićevim informacijama, bilo oko 70 i oni su nosili stranačka obeležja DS i LSV.

„Da li je bilo i drugih stranaka, to ne znam“, rekao je Stefanović i dodao da je policiji prijavu podnela samo odnornica Sandra Ristić, koja je tvrdila da joj je onemogućen ulazak u zgradu, ali je, međutim, kasnije bila na sednici.

Stefanović je rekao da je tokom celog događaja bilo dovoljno pripadnika policije na terenu, da nisu izbegavali da intervenišu kad je to bilo potrebno, jer, kako je rekao, šta bi tu radila policija ako nije pozvana od strane predsednika skupštine opštine ili ako nema narušavanja reda i mira u tom trenutku.

Stefanović je rekao i da nije bilo teže povređenih, te da prema informacijama iz medicinskog centra u Beloj Crkvi, nijedna osoba nije imala prelom rebara, kako su to neki mediji preneli.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh