Novosti online

Стефановић: МУП ће се укључити у истрагу, ако затреба

МУП Србије укључиће се у истрагу о околностима у којима је страдало двоје држављана Србије у Либији, уколико до истраге дође, рекао је данас министар Небојша Стефановић и додао да не зна где се налази амбасадор Србије у Либији Оливер Потежица јер то није у надлежности МУП-а.

Стефановић је, одговарајући на питање новинара да ли је тачно да се Потежица у Либији бавио недипломатским активностима, рекао да то није питање за њега, односно МУП.

„МУП није био укључен у ту ситуацију. С обзиром на то да је то у надлежности других државних органа, нисмо се у то мешали”, рекао је Стефановић, преноси Танјуг.

Он је додао да, уколико дође до истраге где ће бити потребна помоћ српске полиције, да ће се МУП укључити.

„Претпостављам да ће Тужилаштво покренути истрагу о том слуцају и оно је једино надлежно, а ако дође до истраге, ми смо спремни да сарађујемо”, казао је Стефановиц новинарима у Београду након сусрета са министром унутрашњих послова Шведске Андресом Игеманом.

Упитан зашто се колона возила у којој су се налазили српски држављани кретала непредвиђеном рутом, Стефановић је поновио да се полиција тиме није бавила и да, као што каже назив министарства, полиција се „не бави стварима ван наше земље”.

Стефановић је додао и да није било контаката са министром спољних послова Ивицом Дачићем у вези са погибијом српских држављана у Либији.

Дачић је раније данас изјавио је да ће у оквиру истраге о отмици службеника амбасаде Србије у Либији бити саслушани амбасадор Потежица и сви радници српског дипломатског представништва у тој земљи.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh